Facultatea de Administrarea Afacerilor, Academia de Studii Economice din București – 2007
Facultatea de Drept, Universitatea din București – 2008
Master Dreptul Uniunii Europene, Universitatea din București – 2009

Romană și Engleză

Adriana Stanciu

Avocat colaborator

Adriana este avocat colaborator în cadrul NZA, specializată în litigii, achiziții publice, construcții și IT, având o experiență de peste 9 ani în domeniul juridic.

În cadrul activității sale, Adriana a reprezentat companii naționale și multinaționale în litigii, insolvențe, contencios administrativ, precum și în proceduri de atribuire a contractelor de achiziții publice.

De asemenea, Adriana a acordat asistenţă juridică curentă uneia dintre cele mai mari companii IT care își desfășoară activitatea în domeniile dezvoltării de software și găzduirii de site-uri web. În calitate de avocat in-house, Adriana s-a implicat în activitatea de redactare, revizuire și negociere a contractelor, precum și în soluţionarea disputelor rezultate din executarea contractelor încheiate cu clienți sau furnizori. Totodată, Adriana a oferit consultanţă juridică în legătură cu aspecte de dreptul muncii, propunând și participând la implementarea unor proceduri de optimizare a relației angajator – angajat. Adriana a contribuit în mod semnificativ la procesul de conformare a companiei cu cerinţele GDPR, prin instruirea angajaţilor și realizarea proceselor și documentaţiei obligatorii în materia protecţiei datelor cu caracter personal.

În activitatea recentă, Adriana s-a orientat spre domeniul energiei și construcțiilor, acordând asistență juridică pentru unul dintre cei mai mari constructori care activează pe piața construcţiilor termoelectrice și hidroenergetice din România. Adriana a oferit sprijin constant în procesele de analiză a contractelor aferente desfășurării activității de antrepriză de construcții, furnizare de echipamente necesare transportului și distribuției energiei electrice, oferind recomandări pentru îmbunătățirea condițiilor de contractare, precum și prin asistarea în procesele de negociere. Totodată, Adriana s-a implicat pe parcursul implementării unor proiecte termoelectrice și hidroenergetice, cu impact semnificativ pentru sistemul energetic naţional, atât în procesul de executare a contractelor, cât și în analiza și identificarea soluțiilor în situații cu potențial litigios.